+40 FELKAI III. -40

Megrendelem Belehallgatok

Elkészült az új szólólemezem, ha többet szeretnél tudni róla, görgess lejjebb!

Előszó és utószó

Akvárium… Ez jutott eszembe, hogy megvilágítsam, miért kellett 23 év elteltével ennek a zenei anyagnak megszületnie. A fejemben rengeteg dallam, téma, ritmus mint megannyi kicsi és nagy halacska „úszkált” vidám kavalkádban. Ezt nehéz magamban hordozni, nap mint nap elviselni, ezért eljött a rendrakás ideje… (1992-ben jelent meg a II. szólólemezem.) Nem őrültem meg, de az alkotó elme ilyenkor alkotói fázisba kerül és dalokat rak össze a már említett kavalkádból építkezve. Ez is azt bizonyítja, nem egy GITÁROS lemezt akartam csinálni, hanem egy színes, talán étlaphoz hasonlítható szerzői anyagot, természetesen a gitár főszereplésével.
Ezért jutott eszembe, hogy a címlista tetejére a MENÜ szót írjam. Tudom, nem lehet mindenki kedvében járni, de magam is rácsodálkoztam az általam létrehozott zenék sokszínűségére. Ezért egy jófajta vendéglő étlapja jutott eszembe, a pacaltól a homárig! Én szeretem a pacalt, a homárral bajban vagyok, de biztosan finom. Nos, ilyen gondolatok voltak a fejemben, amikor ezt a zenei anyagot készítettem, napról napra formáztam. Fontos lett számomra, hogy ne csak „gitárzene” legyen ezen a lemezen, hanem dalok, amiket gitárral és más hangszerekkel jelenítek meg. Úgy érzem, ez sikerült is. Ilyet még nem csináltam, és a magyar”gitáros társadalom” sem igazán. Bármi is legyen a kritika a III. CD-m esetében, jól esett kiadni (kijátszani) magamból ezeket a dalokat. Persze nagyon fontos volt az improvizáció és nem is mellőztem, de most szerettem volna „határt szabni” a vulkanikus kitöréseknek. Fontos lett számomra az egyensúly, amit nem könnyű megtalálni és vállalni… Most talán hátradőlhetek, és szembenézhetek az eredménnyel, de semmiképpen sem az elégedettség mámorával. Tudjátok, mindig van jobb… De ez így, ahogy összeállt, egy mérföldkő az életemben (nem az első), és innen továbbhaladva még jobbat kell majd alkotnom. Én így gondolkodom, és remélem érezhető a zenémben is ez az elvárás (magammal szemben).
+40 -40… Mi ez? Matematikailag nulla. De remélem nem tart senki sem egy nagy nullának! 1975. január 1-jén költöztem Budapestre és lettem profi (?) zenész az APOSTOL zenekar tagjaként. Nos, ez a + 40. Negyven év tapasztalata és zenei csiszolódása. Én érzem magamon ezt a hol pozitív, hol negatív hatást, de összességében hálás vagyok a sorsnak, hogy ma is zenélhetek, és remélem érettebben, mint 1975 elején.  A -40? Bizony negyven év el is telt az életemből, de ez mindenkivel előfordul. Így kívántam jelezni a III. szólólemezem mérföldkövét tömören. Köszönöm, jól vagyok, bár sorolhatnám, mi minden nyomasztott és gátolt a létezésben. De ezt is sokan sorolhatnák, hagyjuk is ki ezt a felsorolást…
Összességében elmondhatom, minden zenésznek kívánom, hogy születésnapjára készüljön el a soron következő CD-je! Nekem most így sikerült és ez most volt életemben először! Kell ennél szebb ajándék? Persze ajándék az élet, az hogy zenélhetek, hogy felvételeket készíthetek, dalokat írhatok. Kívánok mindenkinek olyan életet, amit szeret élni! És ez a lényege az egész létezésünknek és remélem a zenéimben is megtalálható ez az üzenet, tömören: az élet öröme!
Röviden ennyi a most megjelent Felkai III. zenei CD története. Remélem, sok zeneszerető barátomnak okozok kellemes perceket!

Budapest, 2015.09.12.

HANGSZEREK

  • Gitárok: Fernandez, Ibanez, LTD=ESP licence, Shadow, Washburn N2
  • Basszus: Fender Precision copy+Yamaha Motif-Rack
  • Dobgép: Dr 777 Boss+Yamaha Motif-Rack
  • Billentyű: Yamaha Motif-Rack
  • Gitár sound: POD X3 Live
számcím hossz gitár
1. Powerhouse 3:59 Shadow
2. Simple Song 3:30 Washburn N2 + Precision basszsus
3. Moto Rock 3:25 LTD-Washburn N2
4. Funky Walky 4:39 LTD
5. Overcross 3:04 LTD + Washburn
6. After The Storm 3:40 Shadow
7. Atom Ant 3:25 LTD-Shadow
8. Graceful 3:27 Shadow
9. La Tino 3:56 Ibanez
10. Felkai’s Blues 3:20 LTD + Precision basszsus
11. Soundtrack 3:12 Fndz
12. Road Runner 3:22 Washburn + Precision basszsus
13. Rocky Docky 2:57 Washburn + LTD + Precision basszsus
14. In The Street 3:49 Washburn
15. The End 3:01 Washburn

Stúdió pillanatképek

CD rendelés

A CD ára 2.000 Ft + postaköltség. Fizetés utánvéttel.